• Grafmonumenten

Grafmonumenten

Grafmonumenten of grafstenen zijn een persoonlijk gedenkteken voor uw dierbare. De grafsteen is een monument om naar terug te komen en uw dierbare te bezoeken. De grafsteen moet dan ook wel helemaal naar wens zijn.

Engel Natuursteen vervaardigt al vele jaren Grafmonumenten. De grafmonumenten kunnen worden uitgevoerd in natuursteen, in diverse steensoorten en uitvoeringen. Het vervaardigen van een natuursteen grafsteen doen wij in ons eigen natuursteen atelier en met de grootste zorg.

Hoe kiest u de juiste Grafsteen of grafmonument.

Op ons terrein kunt u zelf de steensoort kiezen voor de grafsteen. Maar er staan ook diverse grafstenen als voorbeeld, zodat u altijd een goed beeld krijgt van wat wij voor u kunnen doen. Na de keuze voor de steensoort en de vorm, bepalen we in onze showroom hoe u de grafsteen wil opmaken. Er is in dat opzicht veel mogelijk. U kunt de steen op veel manieren bewerken en uitbreiden met bijvoorbeeld een foto, stenen duif of favoriete hobby van uw dierbare.

Een graf is een persoonlijk monument voor de overledene. Een grafmonument bestaat natuurlijk niet alleen uit een grafsteen. Er zijn verschillende uitvoeringen van grafmonumenten. Enkele voorbeelden zijn bandengraven, beplaningsgraven of algemene graven. De keuze voor de uitvoer van het grafmonument is dan ook belangrijk.

Maak een afspraak

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Maak dan een afspraak. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden en de kosten van uw persoonlijk monument. Een afspraak maken kan door ons te bellen, maar u bent ook zonder afspraak welkom in onze showroom.

Grafmonumenten zijn er in allerlei soorten en maten

Algemene graven

  • In een algemeen graf liggen een aantal willekeurige overledenen bij elkaar.

    Zo’n graf is te herkennen aan de verschillende kleine stenen dicht bij elkaar op één plaats. Meestal met één staande steen en een liggende steen ervoor.

Beplantingsgraven

  • Een beplantingsgraf is een familiegraf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven mag alleen een staande steen komen met daarvoor enkele beplanting die de familie zelf kan aanleggen en onderhouden.

Bandengraven

  • Een bandengraf is een familie graf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven komt een staande steen met de omranding ter grootte van het graf. Hierin kan een gedeelte worden opgevuld met planten, grind of met een dekplaat.

Urnen

  • Een urn is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd.

Grafstenen worden gemaakt van verschillende materialen en tegen verschillende kosten. De meeste grafmonumenten worden gemaakt van natuursteen. De stenen worden op traditionele wijze bewerkt in onze eigen werkplaats. U kunt de grafmonument aanvullen met tekst en ornamenten zoals een hart, foto of een duif. Maar maatwerk ornamenten behoren ook tot de mogelijkheden. Door grafmonumenten aan te vullen met een tekst of ornament geeft u een persoonlijk tintje mee.

Omdat er zo veel mogelijkheden zijn, bestaat er niet echt een standaard prijs. Prijzen hangen namelijk af van materiaal, ornament keuze en de manier van bewerken. In onze showroom kunnen wij u verschillende voorbeelden laten zien en een prijs berekening voor u maken.