• Grafmonumenten

Grafmonumenten

Grafmonumenten of grafstenen zijn een persoonlijk gedenkteken voor uw dierbare. De grafsteen is een monument om naar terug te komen en uw dierbare te bezoeken. De grafsteen moet dan ook wel helemaal naar wens zijn.

Engel Natuursteen vervaardigt al vele jaren Grafmonumenten. De grafmonumenten kunnen worden uitgevoerd in natuursteen, in diverse steensoorten en uitvoeringen. Het vervaardigen van een natuursteen grafsteen doen wij in ons eigen natuursteen atelier en met de grootste zorg.

Hoe kiest u de juiste Grafsteen of grafmonument.

Op ons terrein kunt u zelf de steensoort kiezen voor de grafsteen. Maar er staan ook diverse grafstenen als voorbeeld, zodat u altijd een goed beeld krijgt van wat wij voor u kunnen doen. Na de keuze voor de steensoort en de vorm, bepalen we in onze showroom hoe u de grafsteen wil opmaken. Er is in dat opzicht veel mogelijk. U kunt de steen op veel manieren bewerken en uitbreiden met bijvoorbeeld een foto, stenen duif of favoriete hobby van uw dierbare.

Een graf is een persoonlijk monument voor de overledene. Een grafmonument bestaat natuurlijk niet alleen uit een grafsteen. Er zijn verschillende uitvoeringen van grafmonumenten. Enkele voorbeelden zijn bandengraven, beplaningsgraven of algemene graven. De keuze voor de uitvoer van het grafmonument is dan ook belangrijk.

Maak een afspraak

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Maak dan een afspraak. Wij vertellen u graag alles over de mogelijkheden en de kosten van uw persoonlijk monument. Een afspraak maken kan door ons te bellen, maar u bent ook zonder afspraak welkom in onze showroom.

Grafmonumenten zijn er in allerlei soorten en maten

Algemene graven

  • In een algemeen graf liggen een aantal willekeurige overledenen bij elkaar.

    Zo’n graf is te herkennen aan de verschillende kleine stenen dicht bij elkaar op één plaats. Meestal met één staande steen en een liggende steen ervoor.

Beplantingsgraven

  • Een beplantingsgraf is een familiegraf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven mag alleen een staande steen komen met daarvoor enkele beplanting die de familie zelf kan aanleggen en onderhouden.

Bandengraven

  • Een bandengraf is een familie graf waar meerdere personen uit één familie in begraven worden.

    Op deze graven komt een staande steen met de omranding ter grootte van het graf. Hierin kan een gedeelte worden opgevuld met planten, grind of met een dekplaat.

Urnen

  • Een urn is een pot waarin de overblijvende as van een crematie in wordt bewaard. Een urn kan thuis worden bewaard, maar ook worden bijgezet in een urnentuin, urnengraf of urnenmuur van een begraafplaats. Dit wordt wel een columbarium genoemd.

Grafstenen: wat zijn de mogelijkheden vandaag de dag?

De wereld van de uitvaartzorg heeft de afgelopen decennia een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In elk geval is het woord transformatie op zijn plaats als het gaat om de vele mogelijkheden die in de uitvaartbranche bij zijn gekomen. De mogelijkheden voor een geheel gepersonaliseerde begrafenis of crematie zijn enorm toegenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor het bestellen van een uniek grafmonument, geheel naar eigen wens samengesteld, of voor het ontwerpen van een gepersonaliseerde grafsteen in Zaandam of andere plaatsen. Wat zijn zoal de mogelijkheden op dit gebied? En wat kunt u als inwoner van Zaandam allemaal verwachten als u op zoek bent naar een eigentijdse, authentieke of een geheel persoonlijk ontworpen grafmonument of grafsteen? Lees gauw verder en ontdek wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op uitvaartgebied.

Een moderne grafsteen van natuursteen: marmer en graniet

Grafstenen in Zaandam van stijlvolle natuursteen zijn een van de grootste trends van de afgelopen tijd. Een groot voordeel van deze materialen is dat ze een eigentijdse, maar ook tijdloze uitstraling hebben en daardoor een geliefde keuze zijn bij veel mensen. Verder zijn marmer en graniet als steensoorten goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden en bovendien erg duurzaam. Ze kunnen tegen een stootje en gaan decennialang zonder problemen en beschadigingen mee. Een perfecte keuze dus als u op zoek bent naar een duurzaam grafmonument of een stijlvolle grafsteen in Zaandam. Uiteraard zijn natuursteen monumenten gemakkelijk en snel te voorzien van de juiste teksten. Deze kunnen er in gegraveerd worden, maar ook zijn opzetletters als optie een aanrader. De mogelijkheden zijn dus divers als u voor dit materiaal kiest!

Traditionelere materialen: ruwe steen

Natuurlijke grafmonumenten gemaakt van ruwe steen kunnen een behoorlijk ander look en uitstraling hebben dan graven met natuursteen gedenkmonumenten. Dit komt doordat ruwe steen rechtstreeks uit de natuur komt en daardoor altijd een volledig eigen uitstraling heeft. Hierdoor is elke grafsteen die van ruwe steen is gemaakt bijzonder. Als grafsteen is er van een intensieve bewerking van het materiaal absoluut geen sprake. En dat is natuurlijk erg fijn, omdat u zo de garantie hebt op een grafmonument dat onovertroffen mooi én uniek in zijn soort is. De steen zal dan ook direct gaan opvallen te midden van andere stenen op de begraafplaats.

Origineel en opvallend: kies voor zwerfkeien op een graf

Als u weleens op een begraafplaats komt, is het u misschien wel opgevallen. De laatste jaren zijn er steeds meer graven te zien die gemaakt zijn van zwerfkeien. Het gebruik van zwerfkeien als grafdecoratie is dan ook een van de meest actuele ontwikkelingen die we in de uitvaartbranche zien. Het gebruik van zwerfkeien is slim vanwege de weersbestendigheid van deze grote stenen. Maar meer nog is het de opvallende en originele looks van dit type grafsteen die meteen de aandacht trekken. Zoekt u een grafmonument in Zaandam met een sierlijke en natuurlijke look, dan bent u met de keuze voor zwerfkeien aan het juiste adres. Vaak worden zwerfkeien als grafmonument voorzien van bronzen of cortenstalen belettering, met daarop de naam van de overledene. Maar wat u ook kiest: belangrijk is om met uw hart te kiezen voor een waardige gedenkplaats voor uzelf of uw geliefden!