Hardstenen dorpel

  • Hardstenen Dorpel

Een hardstenen dorpel is niet alleen mooi, maar ook heel duurzaam. We hebben een enorme keuze uit steensoorten en kleuren. Of u nu kiest voor Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, marmer of een composiet dorpel.  Wij zagen en bewerken de materialen in onze eigen werkplaats. Hierdoor kunnen we naast de standaard maten ook maatwerk leveren. Of het nu gaat over een dorpel voor de deur of bij het raam, een dorpel met neuten. Laat ons weten wat u zoekt en wij verzorgen het voor u.

Hardstenen dorpel, de geschiedenis

Hardstenen dorpels werden veel gebruikt in oude panden in de steden. Het was een vorm van rijkdom als je je dit kon veroorloven. Je ziet ze nog vaak terug die mooie antraciet of blauwgrijs kleurige dorpels. Persoonlijk vinden wij de oude ingesleten dorpels het mooist om te zien. De historie druipt er van af. Voor de dorpels die echt te versleten zijn maken wij mooie nieuwe exemplaren.

Natuursteen is een, het woord zegt het al, natuurlijk product. Dit betekent dat elke hardstenen dorpel anders is. Dit geeft de dorpel zijn natuurlijke uitstraling.