• Over ons

foto marco

Over Engel Natuursteen

In 1900 kwam mijn over-overgroot opa voor de bouw van de sluis in de Zaan naar Zaandam. In 1906 starte hij Engel Natuursteen dat al snel een begrip werd in de Zaanstreek. In die tijd was het bewerken van natuursteen nog voornamelijk handwerk. Door de jaren heen is het bedrijf van vader op zoon overgedragen.

Nu ruim 110 jaar later mag ik het familiebedrijf leiden. Er is in de afgelopen jaren heel veel veranderd in de manier waarop we natuursteen bewerken. In onze werkplaats staat de modernste apparatuur die het zware werk van ons over heeft genomen. Wat in alle jaren echter het zelfde is gebleven is onze liefde voor het vak en het natuursteen.

De passie voor het vak heb ik door mijn aderen stromen. Mijn hart gaat harder kloppen van een mooi stuk marmer, graniet of hardsteen. Het is steeds weer een genot om te zien hoe het pure materiaal door bewerking zijn schoonheid krijgt. Ieder stuk heeft zijn eigen unieke uitstraling, een klein natuurwonder. Die verscheidenheid, de uitstraling dat is wat mij drijft.

Ik nodig u graag uit in onze showroom om onder het genot van een kop koffie uw wensen te bespreken. Of het nu gaat om grote of kleine projecten. We maken ze met de zelfde liefde en passie.

  • Composiet aanrechtblad met bar blad